Menu

Over ons

Wij, Han en Liesbeth, willen graag mensen die komen voor een rustige vakantie, mee laten genieten van een landschap dat te beschrijven valt als ruig en onherbergzaam of als wonderschoon en rustgevend. Betoverend is de combinatie van natuurlijke schoonheid en de rust van het platteland. En dan ligt dit alles ook nog in het gastronomisch hart van Italië.
Ons huis met zwembad ligt in een borgo van een paar huizen met een adembenemend uitzicht. Wij kennen onze Italiaanse buren en hun Romanjoolse gewoonten en zij hebben ons leren kennen. Wij beiden spreken goed Italiaans. Hoewel: het dialect blijft vooralsnog onverstaanbaar.

Maar er is meer
Een gepassioneerde thuiskok en een vinologe samen onder een Italiaans dak, dat levert smakelijke taferelen op.
Het ultieme compliment over het eten wat wij aan onze Italiaanse gasten voorzetten is: Perfetto, davvero cucina nostrana.
La dolce vita willen we ook onze gasten aanbieden: samen inkopen doen op de markt, samen koken, wijn halen bij de wijnboer en samen opeten. Laat je verleiden tot gastronomisch en vineus genieten in Romagna.

En er is nog meer
Onze combinatie creëert een bijzonder gastheerschap. Onze nieuwsgierigheid, creativiteit, energie en managementervaring geeft onze gasten een vanzelfsprekend en weldadig vakantiegevoel, een vederlichte structuur, vertrouwde diepgang en liefde voor eten en drinken met elkaar.
En wij beiden houden van Italië, van ons verborgen Romagna.

Han (1954):
“Als een rode draad door mijn werkend leven loopt de rol van ondernemende leidinggevende. Ik werk graag met mensen en stimuleer tot een dialoog. Als coach en leidinggevende wilde ik mensen stimuleren om zichzelf beter te leren zien. Werken vanuit dat wat bij je past vind ik belangrijk.
Mijn werkervaring heb ik opgedaan in het bedrijfsleven (SEP en Bloemenveiling Aalsmeer), bij de overheid (Politie en Staatbosbeheer) en als zelfstandig ondernemer. Van huis uit ben ik bosbouwer en ecoloog. Vijftien jaar werkte ik in de automatiseringsector. In 2007 heb ik de coachopleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie afgerond.
Ik benader mijn rol als verhuurder zoals ik leef: nieuwsgierig, met plezier, energiek en gepassioneerd. Soms een tikkeltje weerbarstig en ongeduldig, altijd gericht op ruimte voor ontwikkeling en nieuwe dingen.”

Liesbeth (1955):
“Ik heb 10 jaar bij de gemeentelijke overheid gewerkt als beleidscoördinator en afdelingsmanager. Vakinhoudelijk ben ik een milieukundige gespecialiseerd in bodemverontreiniging en volksgezondheid.
Bijna twintig jaar importeerde ik wijnen uit Frankrijk en Italië, die vanuit huis aan particulieren verkocht werden. Ik ben Vinoloog van de Wijnacademie. Aan de Academie voor Gastronomie verdiepte ik me in het combineren van wijn en spijs.
Het leukste vind ik het om samen aan tafel te praten over smaakbeleving. Eigenlijk begint het al tijdens het eten kopen en het klaarmaken. Met de keuze van de wijn. Om dan onder het eten te ervaren wat iets tot een smakelijk hoogstandje maakt. Seizoensgebonden en regionale producten hebben mijn voorkeur. Ik ben actief geweest als regionaal bestuurslid van Slow Food.
Mijn levenswijze wordt gekenmerkt door rust, reinheid, regelmaat. Ik houd van structuur en werk met lijsten en overzichten. Ik heb het doorzettingsvermogen om net dat extra puntje op de i te zetten. Ik ben creatief in het vinden van finishing touches, waarmee ik me onderscheid van de middenmoot.”