Menu

Appartementen

Ecco! Casa Calénc

In het gastronomische hart van Italië ligt Casa Calénc op de helling van Monte Meleto. In Cossure, een klein gehucht van Sogliano al Rubicone. Italiaans gebabbel om je heen brengt je meteen in vakantiestemming. Casa Calénc heeft twee appartementen met elk een eigen voordeur en hun oorspronkelijke huisnummer. Casa Calénc 137 en Casa Calénc 138.

Cossure (spreek uit Kossoerre) is een gehuchtje met 7 huizen. Cossure ligt in Romagna, in de gemeente Sogliano al Rubicone en ligt landinwaarts ter hoogte van Rimini en San Marino. Casa Calénc ligt op 30 km van de Adriatische zee in de voetheuvels van de Apennijnen op 525 meter hoogte. Vanuit Casa Calénc zie je de Apennijnse heuvels van de Marken en Toscane.
Casa Calénc ligt dicht bij zee maar ver weg van de drukte. Een ideale basis voor dagtochten (een dagje aan zee, wandelen, fietsen en mountainbiken) en stedentripjes.

In de zomer van 2001 hebben we de knoop doorgehakt om op termijn te gaan wonen en werken in Italië. Wij raakten betoverd door de combinatie van natuurlijke schoonheid en de rust van het Romanjoolse platteland. De charme van de markten en zomerfeesten gaat hand in hand met het in stand houden van de lokale gastronomische tradities.

In 2006 konden we het aangrenzende huis kopen en werd het geheel groot genoeg voor ons zomerhuis en twee ruime appartementen. De riante terrassentuin met een zwembad werd aangelegd in 2008-2010. Wij zijn geopend vanaf april tot en met oktober. Met korte onderbrekingen als wij zelf in Nederland zijn.

De tuin met veel hoogteverschillen ligt op het zuiden en kijkt uit op de erosiegeulen van de voetheuvels van de Apennijnen en op het bergmassief Monte Perticara. Vanuit de appartementen van Casa Calénc en vanuit het zonneterras is het volop genieten van het overrompelend mooie uitzicht.

Casa Calénc is naar de erosiegeulen vernoemd die deel uitmaken van ons dagelijkse uitzicht. Calénc betekent erosiegeul in het Romanjoolse dialect.

Ecco! Paradisi Monte Meleto

Paradisi Monte Meleto, een heuveltop met daarop een oud huis met 360° panoramisch uitzicht kochten we ook in 2001. Weids uitzicht op de Apennijnen en de Adriatische kust. Paradisi betekent lusthof in het Italiaans, een hemelse plek op aarde. Een passender typering en naam voor de plek en haar omgeving is er niet. Al eeuwenlang draagt deze heuveltop de naam Paradisi Monte Meleto.

Het oude huis op de heuveltop van Monte Meleto vervalt in afwachting van bestemmingsperikelen en verdere concrete invulling. We hebben geen haast en nemen alle tijd voor de ambtelijke molens. In het omliggende bos ligt een mooie natuurkampeerplek in de beschutting van oud struweel. Ook een picknickplek met adembenemend uitzicht en mooie zonsondergangen. Paradisi Monte Meleto ligt op loopafstand van Casa Calénc .

In het kort

Locatie: Casa Calénc ligt in Romagna bij de Adriatische kust.
Afstand: 1230 km tot Venlo.
Vliegen: Bologna, Rimini en Ancona.
Aanbod: Twee zelfstandige appartementen met luxe keuken en badkamer. Casa Calénc 137 voor 2 personen en Casa Calénc 138 voor 2 tot 4 personen.
Voorzieningen: Privé zwembad. Terrassentuin met zonneterras en zonneweide. Tuin met natuurlijke schaduw.
Onze ontvangst:
– Bij aankomst word je wegwijs gemaakt in het appartement, de tuin en het zwembad.
– Er is ook een aparte receptie waar dagelijks iemand aanwezig is om vragen te beantwoorden en om tips te geven over mogelijkheden van de streek. Of om tafels te reserveren in een van de vele restaurants in de omgeving.
– Op verzoek een gevulde koelkast voor een fai-da-te ontbijt.
Internet: Beide appartementen hebben wifi (6 Mb/s).
Parkeren: Eigen parkeerterrein met schaduw.
Winkels: Binnen 6 km.
Bars: Een stevige heuvelwandeling op 3 km. Dorpsplein op 6 km.
Restaurants: Tien restaurants binnen een straal van 6 km. Van lokale Romanjoolse keuken tot zeer verfijnd. Eten zowel binnen als buiten in de schaduw.
Omgeving: Dagtrips naar Bologna, Ravenna, Rimini en Perugia en nog veel meer!